DE VOORDELEN VAN

Jachthuis Rivierenland

* Ruim assortiment
* Gratis parkeergelegenheid voor de deur
* Persoonlijk en deskundig advies
* Goed bereikbaar vanaf de A15 en 
A2 

SPAAR VOOR €25.00 KORTING

met de klantenkaart

spaarkaart-1 (285 x 92)

Nieuws

Rovince tips

Pas op voor de teek!

 

 

ACTIE: Bij aanschaf van een anti teken Rovince herenbroek.

Gratis anti teek sokken van Rovince t.w.v. 19,95. Op is Op!

 

 

 De teken zijn volop actief!

Teken kunnen het hele jaar actief zijn mits de temperatuur hoog genoeg is (vanaf 8 graden zijn teken actief).

Een tekenbeet voorkomen is beter dan genezen. De opkomst van de teek maakt buiten zijn een stuk minder onbezorgd. Een teek kan besmet zijn met de Borrelia bacterie, die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Gelukkig zijn er praktische oplossingen waardoor je nog steeds kunt genieten van het buiten zijn, tuinieren, golfen, spelen en met blote voeten in het gras lopen.


Hoe kun je een tekenbeet voorkomen?


Anti-Teek Spray
Een tekenbeet voorkomen kan niet met huis-tuin-en-keuken middelen. De teek is erg sterk en kan lang overleven. Het eerste advies is altijd om op de paden te blijven, je broekspijpen bij je sokken in te doen en een uitvoerige tekencontrole uit te voeren bij thuiskomst. Maar om echt veilig buiten te kunnen recreëren en je niet constant zorgen te maken is grover geschut nodig. Speciale Anti-Teek spray beschermt je gemiddeld tot 6 uur tegen tekenbeten.
Jachthuis Rivierenland verkoopt deze spray.

 

Teek werende kleding van Rovince

Een verstandige keus is kleding en sokken van Rovince, die zijn geïmpregneerd met permetrine. Dit middel is dodelijk voor de teek en onschuldig voor de mens.
Omdat de teek vaak van onderen komt, uit het struikgewas, gras en de heide, is het vooral belangrijk je voeten te beschermen. Door het dragen van Rovince sokken krijgt de teek minder kans om via je voet omhoog te kruipen en zich in je huid vast te bijten.

Jachthuis Rivierenland verkoopt o.a. tekenwerende kleding en sokken van Rovince    

rovince 

 De teekwerende kleding van Rovince is uniek in Europa door het gebruik van Zeck-Protec. De kleding is geïmpregneerd met permethrine, een synthetische variant van een insectenwerende stof die in chrysanten voorkomt en een ‘hot feet-effect’ geeft. Als een teek op de kleding komt wordt het hem letterlijk en figuurlijk “te heet onder de voeten”. Hierdoor maakt ie dat ie wegkomt. De kleding werkt niet alleen tegen teken maar ook tegen muggen waardoor de kleding ook beschermt tegen tropische ziektes als Zika en Malaria.

Door de grote potentie van teekwerende kleding kunnen Rovince producten ook worden ingezet in de (professionele) outdoor sector. Rovince kleding is namelijk interessant voor iedereen die buiten werkt of hobby matig buiten is en hierdoor in aanraking komt met teken. De beestjes zitten overal, in de tuin, in de berm of gewoon in het bos. Voor deze omgevingen heeft Rovince kleding ontwikkeld van jassen, broeken tot sokken. Kortom voor de professional als bijvoorbeeld defensie, boswachters, landmeters, maar ook de outdoor mensen als, wandelaars, recreanten en toeristen, iedereen heeft de mogelijkheid om met een kledingstuk van Rovince zich optimaal te beschermen tegen het steeds groter wordende probleem: de teek!

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden op facebook!

Volg ons op facebook